Γευση Εκδρομων

Our collection

T-Shirt HTC 300
T-Shirt HTC 300
E10.00

Member subscription 1 year
Member subscription 1 year
E20.00

Sticker #1
Sticker #1
E1.00

Fleece
Fleece
E25.00

T-Shirt HTC 300 Woman
T-Shirt HTC 300 Woman
E10.00

Polo casual wear - Blue
Polo casual wear - Blue
E16.00

Member subscription 1 year - Rest of Greece
Member subscription 1 year - Rest of Greece
E20.00

Click for Athens, Greece Forecast
Αρχική σελίδα
2ο Φωτογραφικό Ραλι - Ανακοίνωση ΦΩΣΗΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Φωτης Δημητρακόπουλος   
11.10.07
Επιτέλους ήρθε η ώρα του πολυαναμενόμενου 2ου Φωτογραφικού Ράλλυ του συλλόγου μας, ενός νεότευκτου θεσμού που πέρισυ μας χάρισε δυνατές οδηγικές συγκινήσεις και άφθονο γέλιο. Μετά το παρθενικό Πρώτο  Ράλλυ, που όσοι τόλμησαν να συμμετέχουν έχουν καταγραφεί  πλέον στην ιστορία του θεσμού ως Πιονέροι του σπορ  Grin, φέτος αναμένεται η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη και βέβαια ο ανταγωνισμός σκληρότερος!

Αρκετά με τα εισαγωγικά, ας περάσουμε κατευθείαν στο ψητό της παρούσης ανακοίνωσης που είναι η γνωστοποίηση των διαδρομών.Η εκκίνηση ως γνωστόν είναι το Σάββατο το πρωί, ό,τι ώρα θέλει κάθε ομάδα.

 

Φέτος οι εναλλακτικές διαδρομές  θα είναι  οι εξής τέσσερις:

1)      Clean Babylino: Η βασική ασφάλτινη διαδρομή, πραγματοποιήσιμη από όλων των ειδών τα μοτόρια και οδηγούς  (χωρίς έξτρα βαθμούς)

2)      Dirty Babylino : Διαδρομή με λίγο χώμα για όσους θέλουν να λερωθούν αλλά με… ρέγουλο (με bonus 50 βαθμών)

3)      Σιδερένιος Κώλος : Ενισχυμένη χιλιομετρικά ασφάλτινη διαδρομή  για σκληρά κωλομέρια  Grin (με bonus 50 βαθμών)

4)      Anal exploration : μια διαδρομή με πολύ και ενδεχομένως απαιτητικό χώμα  για δυνατούς λύτες-εισέρχεσθε με δική σας ευθύνη!   (bonus 100 βαθμών)

Ο λόγος που η 4η  διαδρομή επιβραβεύεται με το μεγαλύτερο bonus είναι προφανής : αφενός είναι αυτή που αξιοποιεί στο έπακρο  τις δυνατότητες και το χαρακτήρα της καταπληκτικής αυτής μοτοσικλέτας που λέγεται Transalp και αφετέρου  επιβραβεύει και τη… γενναιότητα των οδηγών που θα την επιλέξουν καθώς  έχει χαραχθεί  επί χάρτου (τουτέστιν η βατότητα της διαδρομής είναι ανεξακρίβωτη) και άρα η… περιπέτεια είναι εγγυημένη. Eπαναλαμβάνω, η anal exploration είναι αγνώστου βατότητος, ειδικά μετά τις βροχές των ημερών.Αν κάποια ομάδα την ακολουθήσει και δεν καταφέρει να τη βγάλει θα ακυρωθεί, εκτός να επιστρέψει στην αρχή κάποιας από τις άλλες και ξεκινήσει από το πρώτο ΦΩΣΗΕ.
Κι ας περάσουμε στις λεπτομέρειες. Σημειωτέον ότι κάποια  από τα χωριά ή άλλα σημεία των διαδρομών  (θα μάθετε ποια ακριβώς την Παρασκευή το βραδάκι μαζί με τα θέματα των φωτογραφιών-στόχων) θα είναι ΦΩΣΗΕ δηλαδή Φωτογραφικά Σημεία Ελέγχου Διαδρομής. Εκεί κάθε ομάδα πρέπει να φωτογραφίζει   όλες τις μοτοσυκλέτες της μαζί μπροστά στο ζητούμενο σημείο πχ πινακίδα χωριού, Φράγμα κλπ.

1)      Clean Babylino (450χλμ στο περίπου) : Αθήνα-Γαλαξίδι-Ναύπακτος-Σίμος-Πλάτανος-τεχνητή λίμνη Εύηνου-Αράχοβα Αιτωλ/νίας-Κρίκελλο-Καρπενήσι-Μ.Χωριό.

2)      Dirty Babylino (30χλμ χώμα στο περίπου) : Αθήνα-Γαλαξίδι-Ναύπακτος-Ανθόφυτο-Γάβρος-Καταφύγιο-Αναβρυτή-Κεντρική-Κάτω Χώρα-Κρυονέρια-Περδικόβρυση-Κλεπά-Αράχοβα Αιτωλ/νίας-Κρίκελλο-Καρπενήσι-Μ.Χωριό

3)      Σιδερένιος Κώλος (καμιά 500αριά χλμ) : Αθήνα-Δόμβαινα-Κυριάκι-Αντίκυρα-Δεσφίνα-Ιτέα-Γαλαξίδι-Φράγμα Μόρνου-Ευπάλιο-Σίμος-Πλάτανος- τεχνητή λίμνη Εύηνου-Αράχοβα Αιτωλ/νίας-Κρίκελλο-Καρπενήσι-Μ.Χωριό

4)      Anal exploration (70χλμ χώμα στο περίπου) : Αθήνα-Αθανάσιος Διάκος Βαρδουσίων-Καταφύγιο ΕΟΣ Βαρδουσίων στη θέση Πιτιμάλικο-Αρτοτίνα-Γραμμένη Οξυά-Γαρδίκι-Πουγκάκια-Ράχη Τυμφρηστού-Καρπενήσι-Μ.Χωριό …με τις υγείες σας 

Και ας περάσουμε στους φίλτατους Βορειοελλαδίτες,
Για να μην αδικήσουμε κανένα πάρτε και σεις άλλες 4 διαδρομές να έχετε να διαλέγετε:


1.   Gerber με γεύση μπουγάτσα : (μόνο άσφαλτος-απλά πράγματα): Ροβολάτε προς τα κάτω και μετά την Καρδίτσα περνάτε από το χωριό Κέδρος και ύστερα Ρεντίνα-Φουρνά-Αγία Τριάδα- Δομιανοί-Στένωμα –Καρπενήσι-Μ. Χωριό  (χωρίς έξτρα βαθμούς)
2.   Μπουγάτσα με άσφαλτο : Πάλι από Κέδρο Καρδίτσας και ύστερα Ρεντίνα-Φουρνά-Αγία Τριάδα- Δομιανοί-Στένωμα αλλά πριν το Καρπενήσι φεύγει δυτικά για Καλεσμένο-Δυτική Φραγκίστα νότια για Επισκοπή και Αγαλιανό και μετά 12χλμ χωματάκι (έτσι, για νά'χει λίγο κανέλλα η μπουγάτσα Wink) προς τα ανατολικά για  Αμπέλια-Φιδάκια-Μηλιά-Καρπενήσι-Μ.Χωριό (bonus 50 βαθμών)
3.   Μπουγάτσα με χώμα (περί τα 25χλμ χώμα): Μετά την Καρδίτσα πάμε προς Κέδρο αλλά λίγο πριν χωνόμαστε δεξιά για Δαφνοσπηλιά-Μολόχα-Σαραντάπορο-Νεράιδα-Κλειστό-Φουρνά -Αγία Τριάδα- Δομιανοί-Στένωμα –Καρπενήσι- Μ.Χωριό (bonus 50 βαθμών)
4.   Μπουγάτσα Σπέσιαλ με σοκολατούχο γάλα Τονπίνω : (περί τα 55χλμ χώμα-Προσοχή ισχύει  ό,τι και για την anal exploration: Άγνωστη βατότητα-συστήνεται μόνο για έμπειρους μπουγατσολάτρεις με χωματερά λάστιχα) : Από το χωριό Καστανιά, στο νοτιοανατολικό άκρο της Λίμνης Πλαστήρα, φεύγουμε δυτικά προς  Μούχα, πιάνουμε αρχικά το Καριτσιώτικο Ρέμα κι έπειτα απογειωνόμαστε προς  Έλατο και συνεχίζοντας νότια , πάντα σε υψόμετρο, περνάμε το Μνημείο Εμφυλίου ύστερα το σταυροδρόμι για Καμάρια και πάντα νότια καταλήγουμε Μαυρομμάτα  και Δάφνη. Περνάμε τον Ταυρωπό  από το γεφύρι της Παπαδιάς  και πιάνουμε Δομιανούς-Αγία Τριάδα και μετά το χωματόδρομο που ανεβαίνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου από Βορρά και μετά Καρπενήσι-Μ.χωριό. Εκεί συναντάτε τους υπόλοιπους, τινάζετε τυχόν αρκούδες και λύκους από τους ώμους σας και πέφτετε λιπόθυμοι εν μέσω ζητωκραυγών δόξης Grin

 

Για τις ασφάλτινες διαδρομές απαιτείται ένας χάρτης του τύπου «Στερεά Ελλάδα» Road Editions ενώ για τις χωμάτινες επιβάλλεται   να πάρετε μαζί σας και κάτι πιο αναλυτικό όπως οι Topo 100 Φωκίδας και Ευρυτανίας της Ανάβασης. Περιττό να πούμε ότι οι αρχηγοί πρέπει τις προηγούμενες ημέρες να κάτσουν και να μελετήσουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Γενικά στο πνεύμα του Ράλλυ είναι το να κινητοποιηθούν οι αρχηγοί, αν όχι όλοι οι συμμετέχοντες, σε θέματα επιλογής διαδρομής, πλοήγησης και αντιμετώπισης απρόβλεπτων εμποδίων. Σημειωτέον ότι αν μεταξύ δύο ΦΩΣΗΕ υπάρχει παραπάνω από μία δυνατή διαδρομή (είτε άσφαλτος είτε χώμα) οι ομάδες είναι ελεύθερες να διαλέξουν όποια εναλλακτική θέλουν. Για παράδειγμα στη διαδρομή Dirty Babylino στην περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας θα  υπάρχουν 2-3 εναλλακτικές προσεγγίσεις ανάμεσα σε ΦΩΣΗΕ(άλλες χώμα και άλλες άσφαλτος) όπου διαλέγετε και παίρνετε φτάνει να είστε συνεπείς στα ΦΩΣΗΕ που θα ανακοινωθούν.

Αυτά προς το παρόν, μελετήστε τους χάρτες σας και αν υπάρχουν απορίες ζητήστε διευκρινίσεις (τηλέφωνο γράφοντος 6944290690)

      Όσον αφορά τις φωτογραφίες-στόχους αυτές και οι βαθμοί τους θα γνωστοποιηθούν μαζί με τα ΦΩΣΗΕ στους αρχηγούς των ομάδων την τελευταία ημέρα πριν την εκκίνηση. Οι φωτογραφίες αυτές θα θεωρούνται έγκυρες μόνο αν είναι τραβηγμένες με το φως της ημέρας (αυτό δεν ισχύει για τα ΦΩΣΗΕ). Ο λόγος είναι ευνόητος, αν μας πιάσει η νύχτα σταματάμε το κυνήγι βαθμών και συγκεντρωνόμαστε στην ολοκλήρωση της διαδρομής.

      Στον τερματισμό θα παραδοθούν οι φωτογραφίες-στόχοι που έχει συγκεντρώσει κάθε ομάδα, θα εξακριβωθεί με τα ΦΩΣΗΕ η διαδρομή που ακολουθήθηκε και σε δεύτερο χρόνο θα γίνει η σούμα των βαθμών κάθε ομάδας και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

      Εν κατακλείδι μια ομάδα μαζεύει βαθμούς είτε πετυχαίνοντας όσες περισσότερες φωτογραφίες-στόχους μπορεί είτε/και διαλέγοντας μια διαδρομή που δίνει bonus βαθμών. Χρονόμετρο δεν υπάρχει, τερματίζετε ό,τι ώρα θέλετε.

Κλείνοντας, μία συμβουλή : Βρείτε τη χρυσή τομή για να περάσετε καλά. Ξεκινήστε νωρίς και μην αναλώσετε όλο το χρόνο σας στο να κυνηγάτε  φωτογραφίες-στόχους και σας πιάσει η νύχτα στα βουνά 200χλμ από τον τερματισμό. Μην επιλέξετε πιο απαιτητική διαδρομή από αυτή που «σηκώνει» η ομάδα σας. Αν πάτε από χώμα φροντίστε να έχετε μαζί σας τουλάχιστον υλικά βουλκανισμού. Πρωταρχικός στόχος είναι να περάσουμε όλοι καλά και να γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας γεμάτοι με αξέχαστες αναμνήσεις. Αυτό το στόχο δεν τον ριψοκινδυνεύουμε για κανένα βάθρο.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ  ΦΩΣΗΕ (12/10/2007 21:00)

Μάγκες τα ψέμματα τέλος, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των φωτογραφιών στόχων και των ΦΩΣΗΕ.
Υπενθυμίζουμε  οι φωτογραφίες στόχοι πρέπει να είναι τραβηγμένες ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (με εξαίρεση μία που αναφέρεται παρακάτω)
 Όπου λέμε «η ομάδα» εννοούμε ΟΛΑ τα μέλη της ομάδας (και οι συνεπιβάτες) εκτός από έναν που υποτίθεται τραβάει τη φωτογραφία. Οι φωτογραφίες θα τραβηχτούν από μία και μόνο φωτογραφική μηχανή ώστε να είναι δυνατό να ελεγχθεί η χρονική σειρά λήψης. Κι αυτό γιατί οι στόχοι θα πρέπει να αρχίσουν να φωτογραφίζονται ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣΗΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Δώστε προσοχή σε αυτό γιατί θα είναι αιτία ακύρωσης της ομάδας. Επαναλαμβάνω:
1)μία φωτογραφική μηχανή,
2)οι στόχοι φωτογραφίζονται αφού ληφθεί η φωτό του πρώτου ΦΩΣΗΕ.
Εννοείται ότι η επίτευξη φωτοστόχου γίνεται μία φορά (δεν υποβάλλουμε 15 φωτογραφίες με γάιδαρο πχ)
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Η ομάδα:
-με αγελάδα/δες                             10
-με γάιδαρο                                10
-με μέλος της ομάδας καβάλα στο γάιδαρο                   30
-με  γαλο/γαλοπούλα                             20

Η ομάδα:
-με μέλος που κρατάει μια χελώνα                         20
-με μέλος που κρατάει  μια ζωντανή κότα                       30
-με μέλος που κρατάει   ζωντανό κόκορα                      40
-με μέλος που αρμέγει  μια κατσίκα / προβατίνα / αγελάδα                40
-με μέλος που κρατάει  ζωντανό σκαντζόχοιρο (αυτή δεκτή ΚΑΙ νυχτερινή)      50
-μπροστά σε κοπάδι αιγοπρόβατα                        10
 
Η ομάδα μπροστά σε μια  ροδιά                       10
Η ομάδα με μέλος της ομάδας μέσα σε ρυάκι / ποτάμι / λίμνη / στέρνα                50
 
Η ομάδα:
-με τουλάχιστον 5 πιτσιρίκια         10       (κάθε  extra πιτσιρίκι 2 βαθμοί)
-με τουλάχιστον  3 γιαγιάδες         20        (κάθε extra γιαγιά 5 βαθμοί)
-με τουλάχιστον   5 παππούδες         20       (κάθε extra παππούς 2 βαθμοί)
-με τσοπάνο ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΚΛΙΤΣΑ (όχι μαγκούρα,ξύλο κλπ)         20
-μέσα σε σπίτι με μια γιαγιά (να υπάρχει παράθυρο με φυσικό φως)         30
-με νεόνυμφους (ΜΑΖΙ με νεόνυμφους, όχι να φαίνονται κάπου στο βάθος)      50
 
 Η ομάδα:
-με αστυνομικούς από μπλόκο (ΜΑΖΙ, όχι να φαίνονται κάπου στο βάθος)      20
-με πλανόδιο αυτοκινούμενο παντοπωλείο (όχι μανάβικο, ψαράδικο)        30
-ΜΕΣΑ σε εγκαταλελειμμένο λεωφορείο                   20
-με zundap/kreidler/sachs                           20
 -με φόντο ουράνιο τόξο                           50
 
Τέλος, κάθε δικάβαλη μηχανή συνεπάγεται extra 5 βαθμούς για την ομάδα που ανήκει
Ας μην ξεχνάμε τον παράλληλο φωτογραφικό διαγωνισμό για την ωραιότερη φωτογραφία της διοργάνωσης. Εδώ η συμμετοχή είναι  ατομική και προαιρετική.

Και ας πάμε τώρα στα ΦΩΣΗΕ κάθε διαδρομής (εδώ φωτογραφίζονται οι μοτοσικλέτες):

Διαδρομή clean babylino: Πρώτο ΦΩΣΗΕ  Αλίαρτος και μετά Γαλαξίδι, Σίμος, Κρίκελλο

Διαδρομή dirty babylino:  Πρώτο ΦΩΣΗΕ  Αλίαρτος και μετά Γαλαξίδι, Γάβρος, Κεντρική, Κάτω Χώρα, Κρυονέρια, Περδικόβρυση, Κρίκελλο

Διαδρομή Σιδερένιος Κώλος : Πρώτο ΦΩΣΗΕ  Αλίαρτος και μετά Δόμβαινα, Δίστομο, Δεσφίνα, Φράγμα Μόρνου, Ευπάλιο, Σίμος, Κρίκελλο

Διαδρομή anal exploration: Πρώτο ΦΩΣΗΕ στα διόδια Σχηματαρίου και μετά Αθ. Διάκος, Καταφύγιο ΕΟΣ στα Βαρδούσια (θέση Πιτιμάλικο), Γραμμένη Οξυά,  Πουγκάκια.

Βόρεια Ελλάδα:
Διαδρομή Gerber : Πρώτο ΦΩΣΗΕ  Τύρναβος (για τσι’πρα) και μετά Ρεντίνα, Αγ. Τριάδα, Στένωμα
Μπουγάτσα με χώμα: Πρώτο ΦΩΣΗΕ Τύρναβος και μετά Δαφνοσπηλιά. Μολόχα, Σαραντάπορος, Νεράιδα, Φουρνά, Αγ. Τριάδα, Στένωμα
Μπουγάτσα με άσφαλτο: Πρώτο ΦΩΣΗΕ  Τύρναβος και μετά Ρεντίνα, Στένωμα, Δυτική Φραγκίστα, Αγαλιανός, Φιδάκια
Μπουγάτσα Σπέσιαλ: Πρώτο ΦΩΣΗΕ  Τύρναβος και μετά Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα, Έλατος, Μνημείο Εμφυλίου, Καμάρια, Δάφνη, Αγ. Τριάδα, Χιον. Κέντρο Βελουχίου.

Αυτά αγαπητοί συναγωνιζόμενοι. Για άλλη μια φορά να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους και κυριότερα καλή διασκεδάση με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Καλή αντάμωση γύρω από την τάβλα!
-------------------

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες  Grin

Φωτης Δημητρακόπουλος - Dr Love

Τελευταία ανανέωση ( 13.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2018 www.transalp.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.