Our collection

T-Shirt HTC 300
T-Shirt HTC 300
E10.00

T-Shirt HTC 300 Woman
T-Shirt HTC 300 Woman
E10.00

Polo casual wear - Blue
Polo casual wear - Blue
E16.00

Fleece
Fleece
E25.00

Member subscription 1 year - Rest of Greece
Member subscription 1 year - Rest of Greece
E20.00

Member subscription 1 year
Member subscription 1 year
E20.00

Sticker #1
Sticker #1
E1.00

Click for Athens, Greece Forecast
Αρχική σελίδα arrow Ανακοινώσεις - Νέα arrow Ανακοινώσεις Εκδρομών arrow 3ο Φωτογραφικό Ραλι Hellas Transalp Club - 14/15 Νοέμβρη - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
3ο Φωτογραφικό Ραλι Hellas Transalp Club - 14/15 Νοέμβρη - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η sotos   
08.11.08

Αγαπητοί παλιοί και νέοι φίλοι του Φωτογραφικού Ράλι. Ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των διαδρομών του 3ου ΦΡ του Hellas Transalp Club-2008. Φέτος, αν δεν κοτέψουν  μερικοί-μερικοί από τον καιρό, οι συμμετέχοντες ξεπερνούνε κάθε προηγούμενο και ο ανταγωνισμός θα κινείται στα όρια της νομιμότητος.
Πολλοί θεωρούν ότι η Πελοπόννησος δεν έχει να τους δείξει κάτι καινούργιο πια. Αυτό ακριβώς ήταν και το κίνητρο του Κώστα Χατζηθωμάογλου και εμού για να περάσουμε τις διαδρομές από μέρη εκτός της πεπατημένης, να σας γνωρίσουμε την Άλλη Πελοπόννησο.
Η εκκίνηση ως γνωστόν είναι το Σάββατο το πρωί, ό,τι ώρα θέλει κάθε ομάδα.
Τα ονόματα των διαδρομών είναι εμπνευσμένα από την επικαιρότητα. Μην αρχίσετε να ρωτάτε  πόσα χιλιόμετρα είναι κάθε διαδρομή, μασημένη τροφή τέλος, βρείτε τα μόνοι σας.
Ας τις δούμε μία-μία:

1) Διαδρομή «προθεσμιακός λογαριασμός» (μίνι ασφάλτινη για όλα τα μοτόρια, ΚΑΙ για BMW-Capo,σίγουρη επένδυση, 0 βαθμοί):  Κόρινθος-Ζευγολατιό, νότια για Χαλκί (ή Χαλκίο)-Νεμέα, β.δυτικά για Ψάρι-Καστανιά-Μεσινό, ν.δυτικά  για Λυκούρια, Κλειτορία, Καλάβρυτα, Διακοπτό.

2)Διαδρομή «blue chips» (σιδηρόκωλη ασφάλτινη-χωρίς χωμάτινα ρίσκα, 100 βαθμοί):
Λουτρό Ελένης (κοντά στον ισθμό, στο δρόμο για Επίδαυρο), Σοφικό, Αγγελόκαστρο,  Άργος και νότια για Μύλους και αφού πάρουμε για λίγο το δρόμο για Αχλαδόκαμπο (τον ηρωικό «κωλοσούρτη») στρίβουμε γρήγορα αριστερά για  Βελανιδιά, Ελαιοχώρι, δεξιά στο κεντρικό Τρίπολης-Άστρους και μετά από λίγο τον αφήνουμε για να πάμε δεξιά προς Παρθένι, Στενό, Τρίπολη, β.δυτικά προς Δαβιά, Χρυσοβίτσι, Ελάτη, Πυργάκι, Βαλτεσινίκο, Μυγδαλιά, Θεόκτιστο και αφού βγούμε στον κεντρικό πάμε αριστερά και βουρ δυτικά για Τριπόταμα-Ψωφίδα και πάλι ανατολικά για  Αροανία και μετά βόρεια για Λαγοβούνι και πριν τα Καλάβρυτα αριστερά και δεξιά για Δροσάτο, Φτέρη και τέλος Διακοπτό.

3) Διαδρομή «μεικτό αμοιβαίο» (μικρή χωμάτινη-επένδυση μέσου κινδύνου, 150 βαθμοί):
Ξυλόκαστρο και νότια για Παναρίτι, Μάννα και από εκεί μπαίνουμε χώμα προς Κεφαλάρι, μετά κλασσικά κυκλώνουμε τη Ζήρεια  από Καλιάνους, Καστανιά, Μεσινό και εκεί φεύγουμε αριστερά για Πανόραμα. Εκεί βρίσκουμε το χωματόδρομο που ανηφορίζει τις πλαγιές της Ντουρντουβάνας για  Διάσελο Κυνηγού. Συνεχίζουμε το χωματόδρομο δυτικά και κάνουμε μια μικρή παράκαμψη προς το χωριό Ελατόφυτο (για να δούμε αν μένει καμιά ψυχή εκεί) και μετά πισωγυρίζουμε και φτάνουμε Πλανητέρο και κλασσικά πάμε Καλάβρυτα και μετά β.δυτικά για Σκεπαστό. Από εκεί παίρνουμε το χωματόδρομο που ανηφορίζει στο βουνό και κάποια στιγμή κάνουμε δεξιά για το χωριό Κερπινή. Συνεχίζουμε από άσφαλτο για Ρογούς και μετά πάλι χώμα για Δουμένα, Πλατανιώτισα, βόρεια για Άγιο Ανδρέα και τελικά Διακοφτό.

3) Διαδρομή «τοξικό ομόλογο» (σκληροπυρηνική χωμάτινη-επένδυση πολύ υψηλού κινδύνου, στα όρια φούσκας, 200 βαθμοί):
Ξυλόκαστρο, Καλιάνοι και από εκεί ανηφορίζουμε για Κυλλήνη (ή αλλιώς Μπούζι). Από εκεί πιάνουμε το χωματόδρομο που ανηφορίζει τις νοτιοδυτικές πλαγές της Ζήρειας και αρχίζουν τα ωραία (εκτός κι αν τον έχουν φτιάξει, πρόκειται για «αντρικό» κομμάτι). Όταν φτάσουμε στη διασταύρωση όπου δεξιά πας για καταφύγια εμείς φεύγουμε αριστερά για το ορεινό λιβάδι της Σκαφιδιάς στην ανατολική άκρη του οποίου φεύγει χωματόδρομος που κατηφορίζει για Μεσινό-Γκούρα (χωρίζει παρακάτω, εσείς πάτε Γκούρα). Αφού βγούμε Γκούρα πάμε απέναντι στο Φενεό και από εκεί βρίσκουμε το χωματόδρομο που ανηφορίζει προς το Διάσελο του Αγίου Νικολάου και τη Ζαρούχλα (ο χωματόδρομος είναι στα δεξιά, όπως πάμε από Φενεό για Λίμνη Δόξας. Όταν φτάσουμε στο Ριζανόρεμα (βλέπε Χάρτη Ανάβασης για Χελμό) δεν πάμε αριστερά για να μπούμε στη Ζαρούχλα αλλά περνάμε το ρέμα απέναντι με κατεύθυνση το όρος Κράθις. Θα βγούμε σε δρόμο που κυκλώνει το βουνό είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Εμείς πάμε προς τα αριστερά και φτάνουμε στη Γκόλφως τη Βρύση. Μετά βγαίνουμε στο χωριό Περιστέρα και παίρνουμε το δρόμο (άσφαλτος) που ανηφορίζει με φουρκέτες στο Χελμό προς Χιονοδρομικό (έως πρόπερσι η άσφαλτος σταμάταγε κάποια στιγμή).Φτάνουμε στο Χιονοδρομικό και ακολούθως παίρνουμε την ασφάλτινη ευθεία που φεύγει από το Χιονοδρομικό για Καλάβρυτα αλλά προς το τέλος της ευθείας και πριν αφήσουμε το οροπέδιο στρίβουμε στο χωματόδρομο δεξιά και πάμε μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής προς Λίμνη Τσιβλού. Προσοχή, ΔΕΝ κατεβαίνουμε στη Λίμνη αλλά συνεχίζουμε  προς Άνω Ποταμιά, Κάτω Ποταμιά, Καλαμιά και τελικά Διακοφτό. Μπαίνετε θριαμβευτικά στο ξενοδοχείο μοιράζοντας απλόχερα άσεμνες χειρονομίες και πουλμούρ ατάκες και μετά πάτε για μπάνιο μπας και βγει το χώμα από τον κώλο σας 

4) Τέλος ειδικά για φέτος και μετά από θερμή παράκληση του Θανάση Δημητρακόπουλου (ThanDim) θεσπίστηκε διαδρομή ειδικά για την ομάδα με τα BMW (Tsoglan girls ή κάπως έτσι):
Διαδρομή «Special Olympics» (μείον 100 βαθμοί): Αθήνα-Λουτράκι, στάση στις εγκαταστάσεις του Σπανού για να κολλήσουμε ψαρωτικά αυτοκόλλητα off-road στα μηχανάκια, Κόρινθος, Διακοφτό. Όλο από εθνική-ΦΩΣΗΕ στα διόδια. Θανάση έκανα ό,τι μπορούσα, ελπίζω να την καταφέρετε…


Και τώρα διευκρινήσεις:
1.   Ο λόγος που η 4η  διαδρομή επιβραβεύεται με το μεγαλύτερο bonus είναι προφανής : αφενός είναι αυτή που αξιοποιεί στο έπακρο  τις δυνατότητες και το χαρακτήρα της καταπληκτικής αυτής μοτοσικλέτας που λέγεται Transalp και αφετέρου  επιβραβεύει και τη… γενναιότητα των οδηγών που θα την επιλέξουν καθώς όπως είπα έχει χαραχθεί  επί χάρτου (τουτέστιν η βατότητα της διαδρομής είναι ανεξακρίβωτη) και άρα η… περιπέτεια είναι εγγυημένη. Τα περισσότερα κομμάτια τα έχω κάνει αλλά χρόνο με το χρόνο οι χωματόδρομοι μπορεί να ψιλοαλλάζουν.  Επίσης διασφαλίζει το fair play καθώς οι «τοξικοί» χωμάτινοι θα έχουν τον λιγότερο χρόνο (και τις λιγότερες κατοικημένες τοποθεσίες) για να κυνηγήσουν φωτογραφικούς βαθμούς.

Eπαναλαμβάνω, οι χωμάτινες  είναι αγνώστου βατότητος, ειδικά αν έχει βρέξει. Αν κάποια ομάδα τις ακολουθήσει και δεν καταφέρει να τις βγάλει θα ακυρωθεί, εκτός αν επιστρέψει στην αρχή κάποιας από τις άλλες και ξεκινήσει από το πρώτο ΦΩΣΗΕ.

2.   Για τις χωμάτινες οπωσδήποτε χάρτες της Ζήρειας και του Χελμού από Ανάβαση. Για τις ασφάλτινες πάρτε κάποιο χάρτη Πελοποννήσου (Road Editions, Ανάβαση κλπ)
3.   Σημειωτέον ότι κάποια  από τα χωριά ή άλλα σημεία των διαδρομών  (θα μάθετε ποια ακριβώς την Παρασκευή το βραδάκι μαζί με τα θέματα των φωτογραφιών-στόχων) θα είναι ΦΩΣΗΕ δηλαδή Φωτογραφικά Σημεία Ελέγχου Διαδρομής. Εκεί κάθε ομάδα πρέπει να φωτογραφίζει   όλες τις μοτοσυκλέτες της μαζί μπροστά στο ζητούμενο σημείο πχ πινακίδα χωριού, Φράγμα κλπ.
4.   Οι αρχηγοί πρέπει τις προηγούμενες ημέρες να κάτσουν και να μελετήσουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Γενικά στο πνεύμα του Ράλι είναι το να κινητοποιηθούν οι αρχηγοί, αν όχι όλοι οι συμμετέχοντες, σε θέματα επιλογής διαδρομής, πλοήγησης και αντιμετώπισης απρόβλεπτων εμποδίων. Σημειωτέον ότι αν μεταξύ δύο ΦΩΣΗΕ υπάρχει παραπάνω από μία δυνατή διαδρομή (είτε άσφαλτος είτε χώμα) οι ομάδες είναι ελεύθερες να διαλέξουν όποια εναλλακτική θέλουν.
5.   Όσον αφορά τις φωτογραφίες-στόχους αυτές και οι βαθμοί τους θα γνωστοποιηθούν μαζί με τα ΦΩΣΗΕ στους αρχηγούς των ομάδων την τελευταία ημέρα πριν την εκκίνηση. Οι φωτογραφίες αυτές θα θεωρούνται έγκυρες μόνο αν είναι τραβηγμένες με το φως της ημέρας (αυτό δεν ισχύει για τα ΦΩΣΗΕ). Ο λόγος είναι ευνόητος, αν μας πιάσει η νύχτα σταματάμε το κυνήγι βαθμών και συγκεντρωνόμαστε στην ολοκλήρωση της διαδρομής. Κάθε ομάδα θα χρησιμοποιεί ΜΙΑ φωτογραφική μηχανή.
6.   Μια ομάδα μαζεύει βαθμούς είτε πετυχαίνοντας όσες περισσότερες φωτογραφίες-στόχους μπορεί είτε/και διαλέγοντας μια διαδρομή που δίνει bonus βαθμών. Χρονόμετρο δεν υπάρχει, τερματίζετε ό,τι ώρα θέλετε (αλλά μην σας και πιάσουν και μεσάνυχτα!)

Κλείνοντας, μία συμβουλή : Βρείτε τη χρυσή τομή για να περάσετε καλά. Ξεκινήστε νωρίς και μην αναλώσετε όλο το χρόνο σας στο να κυνηγάτε  φωτογραφίες-στόχους και σας πιάσει η νύχτα στα βουνά 200χλμ από τον τερματισμό. Μην επιλέξετε πιο απαιτητική διαδρομή από αυτή που «σηκώνει» η ομάδα σας. Αν πάτε από χώμα φροντίστε να έχετε μαζί σας τουλάχιστον υλικά βουλκανισμού. Πρωταρχικός στόχος είναι να περάσουμε όλοι καλά και να γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας γεμάτοι με αξέχαστες αναμνήσεις. Αυτό το στόχο δεν τον ριψοκινδυνεύουμε για κανένα βάθρο.

Και τέλος θα ξαναπώ: ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ-ΔΕΝ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ-ΔΕΝ ΠΡΟΞΕΝΟΥΜΕ ΣΑΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΣΕ ΧΩΡΙΑ. ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ. O καλύτερος τρόπος για να αποσπάσετε μια φωτό είναι με το να κερδίσετε την άνεση του άλλου, να πείτε την αλήθεια και να τον κάνετε να το διασκεδάσει κι αυτός αφήνοντας του μια ωραία ανάμνηση.

 

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες   

Φωτης Δημητρακόπουλος

 

Οι διαδρομές

....

...

...

...

 

Τελευταία ανανέωση ( 12.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2018 www.transalp.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.