Γευση Εκδρομων

Our collection

Sticker #1
Sticker #1
E1.00

Polo casual wear - Blue
Polo casual wear - Blue
E16.00

Member subscription 1 year
Member subscription 1 year
E20.00

T-Shirt HTC 300
T-Shirt HTC 300
E10.00

Fleece
Fleece
E25.00

T-Shirt HTC 300 Woman
T-Shirt HTC 300 Woman
E10.00

Member subscription 1 year - Rest of Greece
Member subscription 1 year - Rest of Greece
E20.00

Click for Athens, Greece Forecast
Αρχική σελίδα
Χειμερινή "διαβίωση" 12-13 Δεκεμβρίου PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Μέμος Νικολόπουλος   
08.12.09

...12 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα μας περιμένει το καταφύγιο των Βαρδουσίων με ορθάνοιχτη πόρτα που βρίσκετε στο υψόμετρο
των 1930 μέτρων (και η πόρτα και το καταφύγιο). Απέναντι βλέπουμε την κορυφή που βρίσκεται στα 2413 μέτρα.  

 

 

 

Δυστυχώς όπως ήδη έχετε διαβάσει σε κάποιο άλλο θέμα ότι ο δρόμος για την Οξιά είναι κλειστός. Το πιο εύκολο για εμάς ήταν να ακυρώσουμε την εκδρομή. Απλά και χωρίς καθόλου κόπο και χρονοτριβή να πούμε "Άκυρη η εκδρομή επειδή χάλασε ο δρόμος".

Πράγμα που τελικά ΔΕΝ κάναμε γιατί κατανοούμε και σεβόμαστε όλους εσάς που έχετε προσπαθήσει και κανονίζετε το οικογενειακό σας και το εργασιακό σας πρόγραμμα παράλληλα με το εκδρομικό πρόγραμμα του συλλόγου μας. Όπως φαντάζεστε ήταν αρκετά δύσκολο να βρούμε καταφύγιο την τελευταία στιγμή με δυνατότητα πολλών άδειων κρεβατιών. Και όχι μόνο βρήκαμε 35 κρεβάτια, αλλά ΚΑΙ στα Βαρδούσια όρη γιατί δεν θέλαμε με ΤΙΠΟΤΑ να φύγουμε από αυτά, αφού σας το είχαμε υποσχεθεί καθώς και το καταφύγιο της Οξιάς (που θα πηγαίναμε) είναι λίγα χλμ. βορειοδυτικότερα.
Η κάθε καθυστέρηση μας δεν σημαίνει ότι έχουμε αμελήσει κάτι. Σημαίνει ότι συναντήσαμε δυσκολίες και προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε και να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο με όσο το δυνατόν γίνεται μηδενική απόκλιση. Η κάθε πληροφορία που θα πάρουμε (χωρίς να σπέρνει τον πανικό) είναι πάντα ευπρόσδεκτη...
Ειρήνη σε ευχαριστώ...  Kiss Kiss Kiss

Τελικά όλα πήγαν καλά.
Ελπίζουμε στη δικιά σας κατανόηση για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης…
Λοιπόν:...

 

- Τα ροχαλητά μας θα τα απολαύσουμε σε 35 κρεβάτια του καταφυγίου τα οποία έχουμε ήδη καπαρώσει. Το καταφύγιο αν και έχει και άλλα κρεβάτια, είναι κλεισμένα από άλλη παρέα. Ευκαιρία να γνωρίσουμε, να διασκεδάσουμε, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας μαζί με άλλα άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Την φύση. Όσοι δεν προλάβουν (ή δεν θέλουν) να δηλώσουν κρεβάτι μπορούν να κοιμηθούν και σε σκηνές για τις οποίες όμως θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει οι ίδιοι (με όλα τους τα συμπράγκαλα…).

- Το φαγητό μας θα το απολαύσουμε (μαζί με τον καφέ) από τα χέρια της μαγείρισσας που θα υπάρχει εκεί. Την κουζίνα την έχει χρεωθεί με 108…
Οπότε μαζί μας δεν θα πάρουμε πολλά πράγματα. Αλλά θα χρειαστούμε τα σεντονάκια μας (ή τον υπνόσακό μας), ένα μικρό σακίδιο για πεζοπορία (για όποιον κάνει) και ό,τι άλλο νομίζει ο καθένας πως θα του φανεί χρήσιμο ή απαραίτητο. Όπως κάποιο επιτραπέζιο ας πούμε ή και τα τρίγωνά με τις μελόντικές σας για να πούμε και κάνα Χριστουγεννιάτικο άσμα (ψιθυριστά όμως γιατί απαγορεύεται)… χρονιάρες μέρες!!!
Το καλό πάντως είναι ότι δεν θα κουβαλάμε μαζί μας φαγητά και καφέδες…

- Το καταφύγιο βρίσκεται στην τοποθεσία Πιτμάλικο, 11 χιλιόμετρα (χωμάτινα και Δυτικά) μετά το χωριό Αθανάσιος Διάκος (κοντά στο χωριό Μουσουνίτσα), σχεδόν πάνω στον κεντρικό χωματόδρομο. Δηλαδή αφού αφήσουμε πίσω μας το χωριό Αθ. Διάκος και πατήσουμε τον χωματόδρομο μετά από 9 χιλιόμετρα (περίπου) υπάρχει η 1η διχάλα στην οποία θα ακολουθήσουμε τον αριστερό δρόμο. Μετά από 1 χλμ. στην 2η διχάλα ακολουθούμε πάλι τον αριστερό δρόμο. Στο επόμενο 1 χλμ. το πολύ θα δούμε το καταφύγιο στο δεξί μας χέρι.
 
Προσοχή Νο 1: το καταφύγιο που έχουμε κλείσει είναι το πρώτο που θα συναντήσουμε στα δεξιά μας και ανήκει στον Ε.Ο.Ο.Α. και ΟΧΙ το δεύτερο που ανήκει στον Π.Ο.Α. και βρίσκετε 1χλμ. παρακάτω.
Εκεί έχουν πάει και "ΤΑ ΓΥΡΊΣΜΑΤΑ" (η εκπομπή με τα οδοιπορικά ανά την Ελλάδα) από το κανάλι ΣΚΑΙ. Όλα τα μέλη της αποστολής έφυγαν ενθουσιασμένοι από το τοπίο… Εμείς θα το χάσουμε; 

- Α… και να μην ξεχάσετε το πορτοφόλι σας γιατί η διανυκτέρευση στα κρεβάτια στοιχίζει 12 ευρώ το άτομο (ενώ η σκηνή στο ύπαιθρο όπως πάντα είναι δωρεάν) και το φαγητό 10-12 ευρώ στο περίπου (ε… τώρα άμα κάποιος τρώει όσο και ο Κινκ Κονγκ θα δώσει κάτι παραπάνω…). Περισσότερες πληροφορίες για το φαγητό θα έχουμε στις επόμενες μέρες. 


ΠΡΟΣΟΧΗ Νο 2: Επειδή τα κρεβάτια (όπως έχετε ήδη διαβάσει) είναι μόνο 35 θα υπάρχει προτεραιότητα στα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ. 


ΠΡΟΣΟΧΗ Νο 3: Στην περίπτωση που θα έχουμε χιονόπτωση μέσα στην εβδομάδα (για μικρή χιονόπτωση μιλάμε πάντα) η πρόσβαση δεν θα είναι ακατόρθωτη. Ο καταφυγιάς θα έχει μεριμνήσει. Όπως μου είπε  μόνο για 1-2 χιλιόμετρα θα είναι το χιονισμένο κομμάτι.
Βρε… κωλώνουν οι Έλληνες;
Ειδικά άμα έχουν TRANSALP (άντε και κάνα BMW) δεν τους κωλώνει ΤΙΠΟΤΑ λέμεεεε!!! 


ΠΡΟΣΟΧΗ Νο 4: Όλα τα καταφύγια έχουν κάποιους κανονισμούς λειτουργίας που θα πρέπει να ακολουθήσουμε... ιδιαίτερα τον εσωτερικό κανονισμό που μας ενδιαφέρει άμεσα.
Και όπως πάντα για να μην ξεχνιόμαστε...


Σε κάθε διαδρομή τα μέλη θα πρέπει απαραιτήτως να τηρούν τον ΚΟΚ και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας γι' αυτούς, τους συνεπιβάτες αλλά και τους συνοδοιπόρους τους. Θα πρέπει δε να ακολουθούν τον εκάστοτε αρχηγό και να συμβάλλουν στην ομαλή και απρόσκοπτη διαδρομή του ταξιδιού.
Στα παρακάτω link είναι κάποιοι από τους κανόνες…http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=91.0
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=7466.msg122408#msg122408

 

 

Συμμετοχές στο FORUM

 

Τελευταία ανανέωση ( 08.12.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2018 www.transalp.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.