Ιστορικό του συλλόγου

Εθελοντική αιμοδοσία
August 13, 2019
Σκοπός του συλλόγου
December 6, 2020
Show all

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο αρχικός πυρήνας του κλαμπ σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 1998 όταν, με πρωτοβουλία του Σωτήρη Αξιώτη, μερικά μέλη της διεθνούς Transalp mailing list (transalp@paok.gr) αποφάσισαν να συναντηθούν, (χωρίς να γνωρίζονται εξ όψεως από πριν σε μια εκδρομούλα στο Ναύπλιο. Για την ιστορία, το mail με το οποίο κανονίστηκε η συνάντηση είναι εδώ . Η αρχική ομάδα των 5 ατόμων σιγά σιγά διερύνθηκε και άρχισε να λειτουργεί μια υποτυπώδης λίστα επικοινωνίας. Το 1998 και 1999, οι χειμερινές εκδρομές και οι τακτικές μηνιαίες συναντήσεις έγιναν καθεστώς, χωρίς ακόμη να υπάρχει σαφής πρόθεση δημιουργίας επίσημου κλαμπ. Το Διαδίκτυο συνέχισε να παίζει καθοριστικό ρόλο στο συντονισμό των δραστηριοτήτων μας και την προσέλκυση νέων μελών στην παρέα. Κάτω από αυτό το κλίμα έγινε και η πρώτη κοπή πίτας το Γενάρη του 1999 (καθιερωμένο μέρος η Πάρνηθα).

Οι δισταγμοί για την έναρξη της διαδικασίας επισημοποίησης ξεπεράστηκαν όταν η λίστα επικοινωνίας μας (δηλαδή η ελληνική Transalp mailing list) έγινε αυτόματη, ενώ άρχισε να λειτουργεί και το “επίσημο” site. Ο αριθμός των μελών της λίστας μεγάλωσε κατακόρυφα και η επιθυμία για επίσημη λειτουργία του κλαμπ ήταν πια έντονη. Ετσι προωθήθηκε στο Πρωτοδικείο η αίτηση δημιουργίας του συλλόγου και ορίστηκε το πρώτο (προσωρινό) πενταμελές προεδρείο. Σημείο συναντήσεων και συνεδριάσεων αποφασίστηκε να είναι η έδρα της ΣΥ.ΜΟ.ΦΕ. (όπου “συστεγάζονται” και άλλα μοτοσυκλετιστικά κλαμπ). Τότε άρχισε και η συλλογή συνδρομών για να αντιμετωπιστούν τα έξοδα του κλαμπ. Οι εκδρομικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν ενώ οι συζητήσεις για τα διαδικαστικά (λεπτές και διεξοδικές, όπως σε όλους τους υπό ίδρυση συλλόγους) ήταν συνεχείς.

Το Μάιο του 2001 εγκρίθηκε επίσημα η αίτηση σύστασης του συλλόγου και έγιναν οι πρώτες επίσημες εκλογές για την ανάδειξη επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Από εδώ και πέρα, η λειτουργία του κλαμπ διέπεται από τους κανόνες του καταστατικού του και τα εκτελεστικά του όργανα και η mailing list παύει να είναι ο κύριος φορέας επικοινωνίας μας. Δεν είμαστε πια απλώς μια μια παρέα αλλά ο επίσημος εκπρόσωπος των οδηγών μιας από τις πιο διαδεδομένες μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα!

Το παραπάνω ιστορικό είναι, πιστεύουμε, ενδεικτικό της διαδικασίας ίδρυσης ενός συλλόγου ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα. Χρειάζεται μια κάποια δόση αλτρουισμού, πολύ διάθεση για ομαδική δουλειά, συνεργασία, πρωτοβουλία και μεθοδικότητα για να “στηθεί” ένα τέτοιο κλαμπ. Ελπίζουμε το ιστορικό αυτό να δίνει μια ιδέα της πορείας αυτής και να ενθαρρύνει άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες στο χώρο της μοτοσυκλέτας.

Ιούλιος 2001