Σκοπός του συλλόγου

Ιστορικό του συλλόγου
December 6, 2020
Καταστατικό του Συλλόγου
December 6, 2020
Show all

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ HELLAS TRANSALP CLUB

Ο σκοπός του συλλόγου μας, καθώς και τα όργανα και οι διαδικασίες που ρυθμίζουν τη λειτουργία του αναφέρονται με λεπτομέρεια στη σελίδα του καταστατικού. Εδώ θα μιλήσουμε για μερικές από τις προθέσεις, τα ενδιαφέροντα και τις φιλοδοξίες μας, χωρίς να περιοριζόμαστε από τη “σφιχτή” διατύπωση που επιβάλλει ο νομικός χαρακτήρας του καταστατικού.

Γιατί λοιπόν ένα ακόμη κλαμπ συγκεκριμένου μοντέλου μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα; Οχι φυσικά για να περιχαρακωθούμε ως “υπερήφανοι” αγοραστές συγκεκριμένου βιομηχανικού προϊόντος και υπέρμαχοι του καταναλωτικού ρατσισμού (που δυστυχώς είναι διαδεδομένος στο μοτοσυκλετιστικό χώρο, βλ. π.χ. τη διαμάχη “ευρωπαίων” με “γιαπωνέζους”). Το Honda Transalp είναι μια αφορμή (έστω, ένας ελάχιστος κοινός παρονομαστής) για να ενώσουν τα κοινά τους ενδιαφέροντα και ανησυχίες νέοι (και όσοι αισθάνονται νέοι) άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Τι κοινά μπορεί να έχουν όλοι αυτοί:

  • Εκδρομές στην Ελλάδα, μια χώρα με ατέλειωτες ομορφιές που ο επιδερμικός τουρισμός έχει αφήσει παραγνωρισμένη.
  • Εκδρομές στο εξωτερικό (πολλοί αναβάτες Transalp είναι μεγάλοι “χιλιομετροφάγοι”)
  • Trail rides στα βουνά της Ελλάδας, και γενικά αξιοποίηση του “χωμάτινου” χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας μας
  • Ανταλλαγή εμπειριών γύρω από τεχνικά ζητήματα (αξεσουάρ, συντήρηση, βλάβες). Ομαδικά μαστορέματα
  • Πολιτιστικά ενδιαφέροντα (βιβλίο, γλώσσα, ιστορικοί – αρχαιολογικοί χώροι, θέατρο, φωτογραφία, μουσική)
  • Φυσιολατρικά / οικολογικά ενδιαφέροντα (πεζοπορείες, δασοπροστασία, ορειβασία, πανίδα και χλωρίδα)
  • Βελτίωση των οδηγικών μας ικανοτήτων και ανάδειξη σωστών προτύπων οδηγικής συμπεριφοράς
  • Είμαστε φανατικοί οπαδοί της χρήσης του κράνους και της σωστής ένδυσης. Προσπαθούμε να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων που είναι η μάστιγα του μοτοσυκλετισμού στη χώρα μας. Βαρεθήκαμε να είμαστε παθητικοί δέκτες της ιδεολογίας του “Μολώχ της ασφάλτου” που προβάλλουν τα Μ.Μ.Ε
  • Διάθεση για γνωριμία με άλλους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Νέες φιλίες και παρέες έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μας, από τότε που γνωριστήκαμε. Στο αποξενωτικό περιβάλλον της μεγαλούπολης, αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη μας από όλη αυτή την ιστορία.

Δυσκολίες υπάρχουν, όπως είναι φυσικό. Η λειτουργία ενός συλλόγου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Βασιζόμαστε στη διάθεση για συνεισφορά όλων των μελών, μέσα και έξω από τα θεσμοθετημένα όργανα, όσο αυτό είναι δυνατό. Η έδρα μας είναι στην Αθήνα αλλά αυτό έγινε για καθαρά τεχνικούς λόγους. Πέρα από τη λίστα επικοινωνίας, αναζητούμε συνέχεια τρόπους ώστε να λειτουργήσουμε αποδοτικώτερα σε πανελλήνιο επίπεδο. Αναζητούμε την επικοινωνία με άλλα κλαμπ και ελπίζουμε να είμαστε πάντοτε σε θέση να βρίσκουμε τρόπους ώστε ο σύλλογος αυτός να αξίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον σας.

Δ.Σ. του Hellas Transalp Club