ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Π.ΦΑΛΗΡΟ – ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ —UPDATED

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ HTC
November 29, 2021
Αλλαγή έδρας – Αποχώρηση από ΣΥΜΟΦΕ
December 12, 2021
Show all

Πολλές φορές αυτός ο σύλλογος έχει χαρακτηριστεί με τον όρο «Γαλατικό χωριό» τονίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης στις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, να αντιστεκόμαστε στην απομόνωση, στο «μόνο η πάρτη μου», βοηθώντας ο ένας τον άλλο, όπου και όποτε μπορούμε. Έχουμε άλλη μια ευκαιρία να αποδείξουμε το παραπάνω.

Στο Παλαιό Φάληρο υπάρχει η Στέγη Θηλέων Π.Φάληρο – Άγιος Αλεξανδρος , ένα ίδρυμα που λειτουργεί από το 1963 και σκοπό έχει τη φιλοξενία, προστασία, διαπαιδαγώγηση, ψυχοσυναισθηματική στήριξη και κοινωνική αποκατάσταση κοριτσιών κακοποιημένων, παραμελημένων και γενικότερα κοριτσιών προερχόμενων από οικογένειες με διάφορα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. H Στέγη σήμερα αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά καθώς τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μειωμένη, πρακτικά ελάχιστη για τις ανάγκες της Στέγης, κρατική επιχορήγηση. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μειωθεί το προσωπικό στο ελάχιστο δυνατό, και να υπάρχει δυσκολία στην καταβολή μισθών, ασφάλιστρων, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών και του κτιρίου.

Λόγω της ανωτέρω κατάστασης και μετά από επίσκεψη στη Στέγη και συζήτηση με τη Διευθύντρια, κα Νικολέττα Μπρέζα, το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε τα εξής:

 1. Να προσφέρει ως οικονομική βοήθεια όλα τα κέρδη από τη διάθεση του νέου ημερολογίου του Συλλόγου μας για το 2022
 2. Να προσκαλέσει όλα τα μέλη, τους φίλους αλλά και τις συνεργαζόμενες με το Σύλλογο επιχειρήσεις να στηρίξουν οικονομικά, όσο μπορούν, τη Στέγη καταθέτοντας (με την ένδειξη HTC), στους παρακάτω λογαριασμούς το οποιοδήποτε ποσό, ακόμα και 5€ είναι χρήσιμα.
  Εθνική Τράπεζα 175/48000953 IBAN: GR4301101750000017548000953
  ALPHA BANK: 352-002101-079910 IBAN: GR5301403520352002101079910
 3. Να συγκεντρώσει:
  • Τρόφιμα
  • Καθαριστικά
  • Είδη υγιεινής καθημερινής χρήσης
  • Παιχνίδια (κούκλες, επιτραπέζια κλπ)
  • Έπιπλα σαλονιού για τα παιδιά
  • Κουρτίνες για τους διάφορους χώρους
  • Η/Υ, Laptop, Tablet που μπορεί να μας περισσεύουν
  • 1 εκτυπωτή
  • Ακουστικά υπολογιστή
  • Συσκευές κουζίνας (φουρνάκι, φούρνος μικροκυμάτων κλπ)
  • Λάμπες διάφορες
  Όποιος από τους φίλους δε δύναται να πάει, αλλά επιθυμεί να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει με email στο htc.grammateia@gmail.com , θα μαζέψουμε ότι μπορούμε και θα κανονίσουμε να τα πάμε εμείς.
 4. Να βοηθήσουμε ο καθένας από τη σκοπιά του, ανάλογα με το επάγγελμα ή τις ικανότητές του, σε διάφορες εθελοντικές εργασίες απαραίτητες για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της Στέγης καθώς χρειάζονται:
  • Ξυλουργοί
  • Ηλεκτρολόγοι
  • Υδραυλικοί/Θερμοϋδραυλικοί για φωτοβολταϊκά
  • Τεχνικός πυρασφάλειας
  • Τζαμάς
  • Πολιτικός μηχανικός
  • Ελαιοχρωματιστές
  • Web designers (για το site της Στέγης)
 5. Να «αντικαταστήσουμε» τον Αι-Βασίλη για τα παιδάκια φέτος.

Οπότε όποιος φίλος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτό ας στείλει ένα email στο htc.grammateia@gmail.com για να επικοινωνήσουμε μαζί του.

Άλλη μια ευκαιρία να δείξουμε την ανθρωπιά μας, τη δύναμή μας και να ελαφρύνουμε όσο μπορούμε την κατάσταση των παιδιών αυτών.

Παρακάτω θα βρείτε το σύνδεσμο όπου μπορείτε να παραγγείλετε το ημερολόγιο του Συλλόγου, τα κέρδη του οποίου θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των παιδιών.

Εκτός από το ημερολόγιο, στο σύνδεσμο θα βρείτε και νέα δώρα αγάπης, ειδικά για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δώρα αγάπης από το Hellas Transalp Club
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgcvgl8xEUgfkrEL9B8D8gPHTh0ablMBVbbNIRfHplMcy-jQ/viewform?fbclid=IwAR0NH-HNPNQKCLid79wQtpA88_Fpm-PSL0Bhae8EWwUsSly3WtWO16M8g2A

Οι παραγγελίες θα γίνονται δεκτές ως και τις 20 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ !!!


Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν να μαζέψουμε και να παραδώσουμε το Σάββατο τα πρώτα πράγματα στη Στέγη Θηλέων.
Η προσπάθεια μας συνεχίζεται για λίγες μέρες ακόμα (μέχρι 20/12)

Οι παραγγελίες για τα δώρα αγάπης ολοκληρώθηκαν και μαζί με αυτές η δράση μας προς τη Στέγη θηλέων παλαιού Φαλήρου “Ο Άγιος Αλέξανδρος”.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την έμπρακτη βοήθεια σας με οποιοδήποτε τρόπο κι αν μας ζητήθηκε από τη Στέγη.

Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σε όλους που αγκαλιάσατε αυτή τη πρωτοβουλία μας και δείξατε ότι αυτός ο σύλλογος έχει τη δύναμη και τη θέληση να βοηθήσει όποιον έχει πραγματική ανάγκη.

Η ενίσχυση του Ιδρύματος Στέγη Θηλέων Π.Φάληρο – Άγιος Αλεξανδρος, θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα μεταφέροντας στο λογαριασμό του ιδρύματος τα χρήματα από τα ημερολόγια του Συλλόγου μας, οι ανάγκες των παιδιών δε σταματούν μόλις τελειώσουν οι γιορτές.

Επίσης για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε το φίλο Γιαννης Κωνσταντουρας για το χρόνο που διέθεσε να μεταφέρουμε κάποια έπιπλα στο ίδρυμα το βράδυ.

Να ευχαριστήσουμε επίσης το φίλο Στέφανο Γκίνη για την προσφορά των επίπλων όπως και τον Παύλο Καρούμπη για την μεσολάβηση για προσφορά άλλων επίπλων.

Στις 30/3/22 παραδόθηκαν στη Διευθύντρια της Στέγη Θηλέων Π.Φάληρο – Άγιος Αλεξανδρος τρία δέματα με ρούχα, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα, δωρεά μελών μας από τα όμορφα Ιωάννινα. Ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” εκ μέρους των παιδιών…

ΥΓ: Όπως έχουμε ξαναπεί, οι ανάγκες των παιδιών δεν τελειώνουν μόνο στις γιορτές

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος και φίλο Dimitris Bekyras για την προσφορά φρέσκων αυγών για τα παιδιά εν όψη Πάσχα.

Παραδόθηκαν…