Στηρίζουμε το δικαίωμα των παιδιών στη ζωή (3/3/24)- UPDATED

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στην πόλη (07/02/2024 – 19:00)
February 5, 2024
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ HTC ΧΑΝΙΑ (21-24/6/2024) – UPDATED
February 29, 2024
Show all

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ιδρύθηκε το 2012 από το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ήρθε να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα συμβατών μοσχευμάτων που αντιμετώπιζε η χώρα μας, λόγω του πολύ μικρού αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η Ελλάδα καταλάμβανε μία από τις τελευταίες θέσεις σχετικά με τον αριθμό εθελοντών δοτών στη διεθνή λίστα. Ο χαμηλός αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα, έχει ως αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών δοτών για όσους χρειάζονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, να γίνεται από το εξωτερικό, αν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, κάτι που συμβαίνει μόνο στο 30% των περιπτώσεων. Αυτό το γεγονός δημιουργεί σημαντικά ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας.

Απάντηση στα προβλήματα αυτά, έδωσε η ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία στα 9 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 160.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 333 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι΄ αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται αλλά και συνεχώς εντείνεται.

Φέτος λοιπόν διοργανώνουμε μια επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να επισκεφθούμε τους μικρούς μας ήρωες με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στον αγώνα που δίνουν τα παιδιά αυτά.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι η εγγραφή νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών καθώς και το χαμόγελο που θα μοιράσουμε στα προσωπάκια των παιδιών με την άφιξή μας.

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και γίνεται με λήψη σιελού


Την προηγούμενη Τετάρτη 7/2/24 δεχθήκαμε στο κλαμπ μια ευχάριστη επίσκεψη από μια όμορφη παρέα. Η μια κοπέλα μας έστειλε το παρακάτω mail:

“Καλησπέρα σας, Σε συνέχεια της όμορφης συνάντησης μας, την Τετάρτη 7/2/24, θα ήθελα κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την υπέροχη φιλοξενία και εμπειρία που μας προσφέρετε και κατά δεύτερον να σας αποστείλω πληροφορίες σχετικές με το θέμα της συνάντησής μας.

Η οικογένεια μου και εγώ, στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ως προς την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συνανθρώπων μας, για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι μικροί μας ήρωες με τον καρκίνο, διοργανώνουμε κάθε χρόνο μια φιλανθρωπική δράση. Κινητήριος δύναμη είναι ο γιος μας Λάμπρος, ο οποίος έδωσε αυτόν τον αγώνα με τη Λευχαιμία. Μεταμοσχεύθηκε σε Μυελό των Οστών και αισίως τερμάτισε νικητής. Δε θα μπορούσαμε ποτέ να ξεχάσουμε…πως θα μπορούσαμε άλλωστε. Τουναντίον θελήσαμε να γίνουμε αρωγοί και να σταθούμε με σεβασμό και ταπεινότητα δίπλα σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 5 δράσεις με συμμετοχή τραγουδιστών, καλλιτεχνών, σχεδιαστών μόδας, χορευτών, Σεφ αλλά και καταξιωμένων Djs και πολλοί φίλοι ακόμα που δεν χωρούν σε ένα email.

Φέτος λοιπόν διοργανώνουμε μια επίσκεψη στο Παιδο-ογκολογικο Νοσοκομείο Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ. Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να επισκεφθούμε τους μικρούς μας ήρωες με όσα μέλη της Λέσχης σας επιθυμούν και μπορούν να συμμετέχουν στην δράση αυτή με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στον αγώνα που δίνουν τα παιδιά αυτά, προκειμένου να διεξαχθεί η δράση αυτή με επιτυχία.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι η εγγραφή νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών καθώς και το χαμόγελο που θα μοιράσουμε στα προσωπάκια των παιδιών με την άφιξή μας. Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και γίνεται με λήψη σιελού. 

Το Όραμα Ελπίδας είναι πάντα δίπλα μας και θα φροντίσει για την φιλοξενία, την ενημέρωση και την διαδικασία εγγραφής δοτών. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και αυτό το δώρο είναι αξίας ανεκτίμητης όταν μπορεί κάποιος να το προσφέρει.

Παράλληλα εμείς θα έχουμε μεριμνήσει να δοθούν δώρα από “Παραμυθένιους χαρακτήρες” που θα ενσαρκώνουν φίλοι μας, στα παιδιά που θα είναι σε θέση να βγουν από τα δωμάτιά τους αλλά και να στείλουμε δώρα μέσω του νοσηλευτικού προσωπικού σε αυτά τα παιδιά που αδυνατούν να βγουν λόγω της κατάστασης της υγείας τους.

Θα ήμασταν ευγνώμονες αν δεχόσασταν να συμμετάσχετε στην προσπάθεια μας αυτή, προκειμένου επιτευχθεί ο σκοπός της επίσκεψης και οι μικροί μας φίλοι να απολαύσουν μια διαφορετική επίσκεψη, γεμάτη αγάπη, σεβασμό και πολύ “θόρυβο”!!!

Προτεινόμενες ημερομηνίες επίσκεψης θα επιθυμούσαμε να προτείνετε μια συν μια εναλλακτικά. Θα ήταν καλοδεχούμενο το logo της Λέσχης, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε μαζί με το logo του Οράματος Ελπίδα, του καταστήματος που θα χορηγήσει τα δώρα των παιδιών, του φωτογράφου μας, των προωθητικών site κλπ στα banner, στα δελτίο τύπου και στις φωτογραφίες.

Θα ακολουθήσει αλληλογραφία με το Όραμα Ελπίδας για την διαικπεραιωση της επίσκεψής μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Μαρία Νούλια “

Τι λέτε; Πάμε να μοιράσουμε ελπίδα και να δούμε παιδικά προσωπάκια να φωτίζονται;

Η κοινότητα των μοτοσυκλετιστών έχει δείξει τη δύναμή της αρκετές φορές, ας το κάνουμε άλλη μια.


https://www.facebook.com/100001240906535/videos/1154101615970027/


Πήραμε το οκ από την αστυνομία οπότε:

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/3

Συγκεντρωνόμαστε στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 10:00 και μετά αναχωρούμε αυστηρά στις 10:40 για το αντικαρκινικό νοσοκομείο “ΕΛΠΙΔΑ” συνοδεία αστυνομίας.

Περιττό να ξαναπούμε ότι είμαστε σωστοί, τηρούμε τον ΚΟΚ, σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και ακολουθούμε τις υποδείξεις των υπεύθυνων της εκδήλωσης ώστε να είναι μια πραγματική γιορτή και να τη χαρούμε όλοι


Όλες οι φώτο της εκδήλωσης εδώ

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1439106633703534&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=OCPpro&set=a.1182914349742541

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους:

  • ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για όλη την προσπάθεια που κάνει και τη δυνατότητα που μας έδωσε με αυτή τη δράση.
  • Maria Noulia & Christina Noulia για την προσέγγισή τους και για τις προσπάθεις που κάνουν χρόνια τώρα
  • Zisis Markopoulos γιατί είναι αυτός που είναι…
  • Μέλη του Hellas Transalp Club, HAYABUSA GREEK FALCONS, HOG ATHENS CHAPTER, MOTOPAREA SALAMINAS 299, V-STROM RIDERS HELLAS, FREE MOTO RIDERS PATRAS, WEST ATTICA MOTORCYCLES, PONTIAN RIDERS, MOTOPAREA ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, AFRICA TWIN CLUB, VARADERO CLUB HELLAS, ΛΕΜΟΤ και κάθε ανεξάρτητο μοτοσυκλετιστή που συμμετείχε
  • Δήμαρχο της Αθήνας που μας επισκέφθηκε στο Καλλιμάρμαρο και συζήτησε μαζί μας.
  • Τα παιδιά της ΔΙΑΣ, της Τροχαίας Αττικής και της Δημοτικής Αστυνομίας για την ομαλή πρόσβασή μας στο “ΕΛΠΙΔΑ”
  • Τους Theocharis Obscura CameraAndonopoulos Elias Andeli και Παναγιώτης Κοντανάς για τη φωτογραφική κάλυψη

Άλλη μια μεγάλη εκδήλωση πέρασε, δε μπορώ να ξέρω τι συναισθήματα έφερε στους συμμετέχοντες, θα ήθελα να μοιραστώ τα δικά μου…Το συναίσθημα που ένοιωσα ήταν αυτό της χαρμολύπης, μια λέξη που ήταν “της μόδας” πριν μερικά χρόνια αλλά ταιριάζει απίστευτα στην περίπτωσή μας.Λύπη γιατί βλέπεις πόσο άδικη μπορεί να είναι η ζωή σε μερικούς ανθρώπους και ιδιαίτερα σε παιδιά, που είναι ακόμα πιο δύσκολο, αλλά και για ένα ακόμα λόγο. Το ότι “αφήσαμε” τόσα χρόνια να περάσουν, να μην έχουμε ενημερωθεί όπως έπρεπε, το να έχουμε περάσει το όριο ηλικίας και να μη μπορούμε να βοηθήσουμε.Πάμε στη χαρά τώρα αναφέροντας τρία περιστατικά που πιστεύω ότι θα περιγράψουν πλήρως την κατάσταση, τρεις εικόνες που δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από το μυαλό μου.

  1. Τα παιδάκια στα μπαλκόνια που μας χαιρετούσαν όταν κάναμε το γύρο της Ογκολογικής μονάδας
  2. τη μικρή μας φίλη, με τους ορούς στα χεράκια της και το χαμόγελό της όταν έβαλε μπροστά τη μηχανή μου πατώντας τη μίζα και όταν πάταγε την κόρνα.
  3. Το 2-3 ετών κοριτσάκι απέναντι από την αίθουσα εκδηλώσεων, μέσα στο δωμάτιό του, το κρατούσε η μητέρα του στην αγκαλιά της και εκείνο προσπαθούσε να ανοίξει τη μπαλκονόπορτα για να βγουν έξω.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Μαρία και η Κάτια μας έλεγαν πόσο σημαντική ήταν για τα παιδιά αυτή η κίνηση και το κατάλαβα 100% σήμερα.Με την παρουσία μας εκεί, φέραμε τον έξω κόσμο μπροστά τους, τους είπαμε “είμαστε εδώ, σας στηρίζουμε και σας περιμένουμε να γίνετε καλά”.Η Κάτια μας είχε τονίσει ότι τα παιδιά βλέπουν μηχανές μόνο για άσχημα γεγονότα, όταν συνοδεύουν κάποιο περιστατικό, ένα ασθενοφόρο κλπ, δεν είχαν ξαναδεί τόσες μηχανές, να κορνάρουν, να μαρσάρουν, να τα χαιρετούν, να μοιράζουν χαμόγελα και δώρα.Τελικά αυτό που καταφέραμε (ελπίζω) να δώσουμε στα παιδιά και στους γονείς τους είναι δύναμη και ΕΛΠΙΔΑ που είναι και το σημαντικότερο για να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους.Τα δάκρυά μας ήταν όχι μόνο λύπης αλλά και χαράς για τη χαρά που έβλεπες να παίρνουν τα παιδιά, από μια τόσο απλή κίνηση αγάπης αλλά τόσο σημαντική.Τέλος άφησα το μήνυμα στον έξω κόσμο ” οι μοτοσυκλετιστές είμαστε μια περίεργη ράτσα ανθρώπων αλλά δεν είμαστε μόνο βόλτες, διασκέδαση και μπύρες”.Από σήμερα έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου, από τη μηχανή μου δε θα βγει ποτέ το βραχιολάκι που μας έδωσε το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω στη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.Συντροχικούς χαιρετισμούς σε όλους…ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ!!!

Αλέξανδρος Κολιάτσης,
Πρόεδρος HTC


https://www.facebook.com/100001240906535/videos/1866290420491349/